Spitalul Uromed - Recuperare medicala

2204 vizualizari

Pentru ca sanatatea este cel mai important lucru pentru fiecare dintre noi, Sectia de recuperare medicala  din cadrul Spitalului Uromed din Paulesti, Prahova coordonata de Dr. Horia Mihai Berceanu va ofera  servicii de fizioterapie , kinetoterapie , masaj terapeutic , reflexoterapie  venind astfel in sprijinul pacientilor care isi doresc o imbunatatire a calitatii vietii.

Intr-o atmosfera confortabila, o echipa tanara, dinamica si empatica, selectata dupa criteriul experientei si al realizarilor personale ofera pacientilor nostri servicii si terapii medicale de calitate utilizand aparatura de ultima generatie.
In urma consultatiei de specialitate fiecare pacient va beneficia de un program personalizat de terapie.

TERAPIE TECAR - cea mai modernă formă de fizioterapie cu rezultate imediate în recuperarea medicală

TECAR - Capacitive and Resistive Energy Transfer - reprezinta o metoda terapeutica non-invaziva, dezvoltata in ultimii ani, folosita cu succes in procesul de prevenire si tratare a leziunilor si a bolilor inflamatorii, dar mai ales in reabilitarea musculara, a tendoanelor si in patologiile osteoarticulare. Mecanismul terapiei TECAR este bazat pe dezvoltarea unor energii in interiorul corpului (energie endogena), urmarindu-se astfel accelerarea efectelor analgezice si biostimulente, procese pe care in mod natural organismul le-ar realiza intr-un timp mult mai indelungat. Dezvoltarea energiei endogene la nivelul țesuturilor biologice este produsa printr-o miscare continua de atractie si respindere a sarcinilor electrice care, sub formă de electroliți, sunt elementele constitutive esențiale ale fiecărui substrat biologic. Principalul beneficiu al acestei tehnici este dat de faptul ca permite o combinatie profunda a actiunilor terapeutice fara contraindicații precum supraincalzirea suprafetei tegumentare sau dispersia energiei in primele straturi ale tesutului biologic. Astfel energia WINBACK  accelerează biogenerarea naturală a țesuturilor biologice. Datorită intensității sale scăzute, este  totalitate non-invazivă și 100% naturală pentru corpul uman .
INDICAȚIILE TERAPIEI TECAR
- Probleme musculare, ligamentare si tendinoase :  contracturi , rupturi ,contuzii , intinderi musculare , entezite , miozite etc
- Patologia coloanei vertebrale : lumbago , dureri lombare , dureri interscapulare , torticolis , discopatii , cervicalgii , sacroileita , nevralgie Arnold etc
- Probleme ale articulatiei temporo-mandibulare ;
- Patologia  articulatiilor mari: tendinopatiile umarului, capsulita retractila, umar blocat, bursite, epicondilita, tenis elbow, Sindrom de canal carpian, coxartroza, proteza totala de sold, condromalacie de patela, gonartroza, proteza totala de genunchi, reconstructie ligamente incrucisate (cu sau fara suruburi), fasciita plantara, tendinita achiliana;
Particularitatea  acestei forme de curent:
Poate fi folosita in zonele unde exista implanturi metalice cum ar fi proteze de sold, de genunchi, de umar .
Poate fi folosit in zona cervicala (unde alte forme de fizioterapie sunt interzise) chiar la tratarea problemelor la articulatiile temporomandibulare sau atlanto-occipitale.
ELECTROTERAPIA  -  Este o metoda terapeutica care foloseste  curentul electric cu scopul de a combate durerea, de a limita unele procese fiziologice, de a intari un raspuns fiziologic mai slab, utilizand aparatura pentru electroterapie avansata intelect si sisteme de terapie combinata. Unii dintre cei mai utilizati curenti in acest scop sunt :
- TENS - constituie o metoda netraumatizanta de combatere a starilor dureroase acute -mai ales - si cronice de diverse cauze ;
- Trabert - indicati pentru efectele sale analgezice si hiperemiante  in manifestarile dureroase din radiculopatiile  de cauza vertebrogena artrozica, artroze dureroase, spondilita anchilozanta, P.S.H. si alte localizari abarticulare, miogeloze dureroase, stari posttraumatice;
- Curent diadinamic  - utilizat pentru efectele sale analgezice, hiperemiante si dinamogene;

- Curent galvanic -indicat in  afectiuni reumatice si sechele posttraumatice, nevralgii si nevrite diverse, pareze, paralizii, afectiuni otice si oculare, tulburari de circulatie periferica, etc.
- Curent interferential - sunt curenti alternativi sinusoidali cu frecvente cuprinse intre 1khz si 100 khz  folositi cu rezultate foarte bune  in afectiuni ale aparatului locomotor , afectiuni vasculare periferice, ginecologice, afectiuni ale organelor interne .
ELECTROSTIMULARE -  Stimularea musculara prin aceasta metoda prezinta avantajul de a oferi o modalitate de lucru in mod dinamic pentru o gama larga de patologii tratabile fiind indicata in:
- Recuperare neurologica;

- Terapia durerii;
- Afectiuni circulatorii ;
- Medicina sportiva .
ULTRASUNET  - Terapia cu ultrasunet accelereaza procesul de vindecare al tesuturilor , ajuta la relaxarea musculara si incalzirea tesuturilor , imbunatatirea fluxului sanguin ducand la reducerea edemului local si a proceselor inflamatorii cronice precum si pentru a promova o mai buna vindecare a fracturilor osoase . De asemenea , ultrasunetele pot fi folosite pentru a obtine  efectul de fonoforeza , aceasta reprezentand o metoda non-invaziva de administrare a medicamentelor in tesutul subcutanat .
LASER  - (Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation ) - Este utilizat in fizioterapie pentru efectele de biostimulare - stimuleaza considerabil procesele reparatorii si regenerative in organism - si antialgic .
PRESOTERAPIA  -  Drenajul limfatic  poate asigura o circulatie venoasa sanatoasa prin scaderea tensiunii musculare cauzate de stres sau dureri cronice /acute : datorita actiunii de pompare , aceasta favorizeaza intoarcerea venoasa prin cresterea circulatiei sangelui in tesuturi si in final , reinnoirea lor fiziologica .Drenajul limfatic poate rezolva problema de stagnare a sangelui  in vasele sanguine sau in zonele corpului cu circulatie deficitara .
Cele mai generale aplicatii sunt :
- Sporirea efectului masajului ;
- Promovarea fluxului sanguin datorita unei lente si progresive presiuni;
- Drenaj limfati;
- Senzatia de usurare si confort a membrelor inferioare;
- Prevenirea substantei de stagnare in tesuturile periferice ;
- Prevenirea insuficientei sangelui  cauzata de o pompa de actiune inadecvata;
- Pierderea masei musculare la pacientii cu handicap sau paralizie .
APLICATII CU PARAFINA  - Acţiunea parafinei se datoreşte factorului termic, ea determinand o incălzire uniformă a tegumentului pană la 38-40ーC şi o hiperemie intensă a ţesuturilor subcutanate, alături de procesul de hipersudoraţie. Parafina, prin proprietăţile sale termopexice,  inmagazinează căldura şi o cedează lent organismului, pe măsură ce se solidifică. Efectul local este de excitaţie a termoreceptorilor este urmat de un răspuns reflex de vasodilataţie periferică important. Indicatiile aplicatiei de parafina sunt: afectiunile reumatismale degenerative si inflamatorii (poliartrita reumatoida, spondilita ankilozanta) si cele posttraumatice ale aparatului mioartrokinetic, suferinte ale sistemului nervos periferic, suferinte ale organelor interne (periviscerite, anexita cronica). Aplicatiile cu parafina sunt contraindicate in : tuberculoza , boli dermatologice, neoplazie, sindromul hemoragic.
MASAJ - Presupune manipularea straturilor superficiale si profunde ale muschilor si a tesutului conjunctiv in scopul relaxarii si starii de bine . Fie ca este vorba de un masaj de relaxare terapeutic ( de recuperare dupa diferite afectiuni medicale ) sau de alta natura , toate au un singur scop , acela de a remedia problemele din organism si de a readuce echilibrul energetic in corp in vederea promovarii sanatatii .
Tesuturile vizate pot include muschi , articulatii , tendoane , ligamente , piele sau alte tesuturi de tip conjunctiv , vase limfatice sau organele din sistemul gastrointestinal .
KINETOTERAPIA - Se defineste ca terapie prin miscare efectuata prin programe speciale de recuperare medicala care urmaresc refacerea unor functii diminuate sau cresterea nivelului functional in diverse afectiuni .Programele de kinetoterapie sunt special concepute tinand cont de constitutia pacientului , varsta , afectiunea pe care o are , tipul de activitate pe care il desfasoara  , stadiul de evolutie a bolii , existenta altor afectiuni . Desfasurarea acestor programe individualizate este monitorizata indeaproape si permanent de specialistii nostri kinetoterapeuti .

Sistemul limfatic este parte a sistemului circulator, care cuprinde o rețea de vase limfatice ce transportă un lichid clar numit limfă .

Una dintre principalele funcții ale sistemului limfatic este de a asigura o cale alternativă pentru drenarea  lichidului interstitial  în sânge. Cealaltă funcție principală este aceea de apărare  -transporta catre si de la ganglionii limfatici celule apartinand   sistemului imunitar . Limfa are rol transportor  al  acizilor  grasi si  al lipidelor .

Limfa este foarte asemănătoare cu plasma sanguină însă conține limfocite și alte celule  implicate in imunitatea organismului. Ea conține, de asemenea, produse reziduale și resturi de celule împreună cu bacterii și proteine. Limfocitele sunt concentrate în ganglionii limfatici. Splina, timusul  si amigdalele sunt, de asemenea, organe limfoide ale sistemului imunitar.

Limfa este lichidul care se formează atunci când fluidul interstițial intră în vasele limfatice inițiale ale sistemului limfatic. Limfa este apoi deplasată de-a lungul rețelei de vase limfatice fie prin contracții  intrinseci  , fie prin compresia extrinsecă a vaselor limfatice datorită forțelor externe exercitate de țesuturi (de exemplu, contracțiile  ritmice ale  mușchilor scheletici din timpul mersului care functioneaza ca o adevarata pompa)

Un ganglion limfatic este o colecție organizată de țesut limfatic, prin care limfa trece pe traseul său înapoi în sânge.  Gangilonii limfatici sunt „statii „ unde celulele canceroase sunt capturate . Cand functia lor este depasita ei devin loc pentru asa numitele metastaze .

Limfedemul reprezinta tumefactia  cauzată de acumularea  si staza limfei . De obicei afectează membrele, deși fața, gâtul și abdomenul pot fi , de asemenea ,afectate. Limfedemul poate să apară după îndepărtarea chirurgicală a  ganglionilor  limfatici axilari asociata mastectomiei (excizia chirurgicala a glandei mamare efectuata in cancerul de san )  ,cauzând edem al brațului datorită drenajului limfatic deficitar . Tratamentul constă în masaj  de drenaj limfatic .

Masajul de drenaj limfatic poate fi manual sau poate fi efectuat cu ajutorul unor dispozitive cu compresie pneumatica intermitenta .

Terapia prin compresie intermitenta  este  o metoda non-invaziva, eficienta, folosita  in tratarea  mai multor afectiuni :

  • limfedem
  • insuficienta venoasa cronica
  • sindromul picioarelor nelinistite
  • edeme postoperatorii sau posttraumatice
  • paraplegie , tetraplegie ,hemiplegie
  • hipotrofie musculara

Presoterapia mai poate fi folosita in scop de preventie a trombozei venoase la pacientii imobilizati la pat (postoperator sau din cauza diverselor afectiuni) sau pentru recuperarea dupa exercitiile fizice ce presupun un grad mare de oboseala musculara .

Aparatul prezinta 2 mansete pentru membrele superioare  , 2 pentru membrele  inferioare si o manseta pentru  regiunea abdominala . Fiecare manseta are patru camere care se umfla/dezumfla  cu o anumita presiune  si intr-un anumit   timp   ,conform programului   setat de terapeut .

Prima sedinta de tratament dureaza 5-10 min .La urmatoarele sedinte se va creste progresiv timpul pana la 15-30 min .

Pentru a ne cunoaste mai bine va asteptam intr -o locatie usor accesibila si primitoare din Paulesti (langa Ploiesti), strada Toma Socolescu , nr. 31 .
Pentru informatii suplimentare si programari puteti suna la numerele de telefon :0344 154 615  si  0244 514 264, de luni pana vineri intre orele 8.30  - 20.00


Galerie foto
Acasa | Politica de confidentialitate | Contact
Copyright 2016