Scoala Postliceala Sanitara Sf. Vasile cel Mare Ploiesti

8875 vizualizari

INFORMATII LA TELEFON:0244.574.921

Școala Postliceală Sanitară „Sf. Vasile cel Mare' infiinţatǎ in cadrul Fundaţiei pentru Dezvoltare Umană, cu sediul in Ploiesti, Bulevardul Bucuresti nr.16, tel./fax 0244.574.921, si-a inceput activitatea in anul scolar 1999-2000, cu o clasa de asistenti medicali generalisti, ajungandu-se, in anul scolar 2013-2014, la sase clase de asistenti medicali de farmacie si noua clase de asistenti medicali generalisti.

Unitatea scolara a fost acreditata prin OMCEI nr.5121/09.09.2009.

Cresterea numarului de elevi a determinat extinderea si modernizarea spatiului de scolarizare, care cuprinde douazeci de sali utilizate pentru activitatea la clasa sau avand destinatie speciala: laborator de chimie - farmacognozie - tehnica farmaceutica, laborator de botanica, de anatomie - semiologie, sala de nursing, cabinet de informatica, biblioteca dotata cu 1800 de volume si  sala de lectura.

Baza materiala s-a imbunatatit de la an la an, prin dotarea claselor cu mobilier adecvat si material didactic necesar.

Pentru a urma cursurile acestei scoli, se pot inscrie absolventii de liceu cu sau fara diploma de bacalaureat, sau absolventi ai unei institutii de invatamant superior.

Procesul de invatamant este desfasurat conform programelor in vigoare, pe module, de catre personal calificat: doctori, farmacisti, asistenti medicali, profesori cu gradul didactic II sau I.

Instruirea clinica/farmaceutica se desfasoara in unitatile spitalicesti/farmaciile din municipiu cu care scoala incheie contracte de colaborare, sub indrumarea cadrelor de specialitate.

Revista scolii  „Pilula de sanatate' a fost premiata la nivel regional si local.

Elevii scolii participa la concursuri si comunicari stiintifice in domeniu, la numeroase activitati extrascolare: scoala deruleaza, de asemeni, activitati de parteneriat la nivelul comunitatii si cu unitati scolare similare din municipiu, judet, tara.

Fiind o institutie non-profit, scoala acorda instruire gratuita unor elevi lipsiti de posibilitati financiare.

Promovabilitatea la examenele de certificarea competentelor profesionale - nivel 3 avansat, la cele doua specializari,  „ asistent medical generalist' si „asistent medical de farmacie' a fost, in fiecare an, de 100%. Dupa finalizarea studiilor, majoritatea absolventilor reuseste sa se incadreze pe piata muncii, in tara sau strainatate, in domeniul pentru care s-au pregatit.

Prin adoptarea, de catre Parlamentul Romaniei, a legislatiei care stabileste locul si rolul invatamantului particular in sistemul national de invatamant, invatamantul particular se intoarce acolo unde ii este locul, in structura educationala europeana. Exista, de acum, temeiul legal ca, prin calitatea educatiei, sa se faca posibila compatibilizarea scolii romanesti cu cea europeana.

Acasa | Termeni si conditii | Contact
Copyright - All Rights Reserved